Verkkouutiset

Perussuomalaisilta oma rakennepaketti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esitteli keskiviikkona vaihtoehtoisen säästö- ja rakennepaketin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten rakenneuudistuspaketti tähtää valtiontalouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseen. Vaihtoehto perustuu oletukseen, että kestävyysvaje on valtiovarainministeriön arvioima 4,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.

– On selvää, että julkisen talouden kulut eivät pitkällä aikavälillä voi kasvaa talouskasvua nopeammin. Tasapainon saavuttaminen vaatii talouskasvun edellytysten parantamista, palvelutuotannon tuottavuuden kasvattamista sekä julkisen sektorin säästöjä. Tasapainon löydyttyä verotusta voidaan keventää, perussuomalaisten eduskuntaryhmä sanoo.

Talouskasvun parantamiseksi puolue esittää muun muassa täyskäännöstä energiapolitiikkaan, kansallisten etujen nykyistä aktiivisempaa ajamista EU:ssa sekä yrittäjyyden kannusteiden parantamista.

Puolue toteaa myös, että pohjoismainen hyvinvointiyhteiskuntamalli ei toimi ilman korkeaa työllisyysastetta.

– Todellista eläkkeellesiirtymisikää on nostettava, mutta paras keino ei mielestämme ole alarajan mekaaninen nosto. Haluamme uudistaa työkyvyttömyyseläkejärjestelmää oikeudenmukaisempaan ja kannustavampaan suuntaan.

Rakenteellisen työttömyyden laskeminen puolestaan vaatii perussuomalaisten mukaan sosiaaliturvajärjestelmän uudistamista muun muassa tuloloukkuja purkamalla ja lisäämällä kannustavuutta.

Perussuomalaisten rakenneuudistuspaketti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)