Verkkouutiset

SDP:n Reijo Paananen: Stubbin lausunto perustuu ideologiseen toiveuneen

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kritisoi pääministeri Alexander Stubbin työmarkkina-avausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kritisoi, että pääministeri Alexander Stubb ei tunne työmarkkinoiden todellisuutta. Paanasen mielestä Stubbin tämänpäiväinen lausunto perustuu enemmän ideologiseen toiveuneen kuin tietämykseen esimerkiksi paikallisen sopimisen nykytilanteesta. 

– Melko monessa yrityksessä sovitaan jo nyt paikallisesti monia työhön liittyviä asioita ja yrittäjätkin tuntuvat olevan tyytyväisiä sopimusten sisältöön, Reijo Paananen kommentoi tiedotteessaan.

Paanasen mukaan paikallisen työehtojen sopimisen järjestelmä vaatisi työntekijöiden edustajan oikeuksien vahvistamista. 

– Luottamusmies pitäisi valita kaikilla työpaikoilla ja hänen irtisanomissuojaansa tulisi parantaa. Näin aito neuvottelutilanne olisi tasapuolisempi ja työntekijöiden osaaminen yrityksen kehittämisessä voitaisiin ottaa paremmin huomioon.

Reijo Paananen epäilee, että Stubbin työmarkkina-avauksen taustalla on mahdollisesti kokoomuksen heikko gallupkannatus. Hän arvelee, että työntekijöiden työehtojen heikentämisesityksillä pyritään ehkä vain paikkaamaan kokoomuksen kannattajapakoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)