Verkkouutiset

Katainen: ”Jokainen maksaa velkansa takaisin”

Radio Suomen haastattelutunnilla puhunut pääministeri Jyrki Katainen pitää selvänä, että Kreikka ja muut maat maksavat velkansa. Hänen mukaansa olennaista on, että ongelmissa olevat maat pääsevät tolpilleen ja pystyvät hoitamaan velvoitteensa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Katainen ei ole nähnyt mitään uusia esityksiä velkojen leikkaamisesta. Hän ei myöskään usko, että hallitusneuvotteluja parhaillaan käyvän Saksan Eurooppa-politiikka muuttuisi radikaalisti. Hän uskoo ratkaisujen elävän ajassa.

Meneillään olevan vakoiluskandaalin hän ei usko vaikuttavan Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin välisiin vapaakauppaneuvotteluihin. Tästä on hänen mukaansa olemassa vahva yhteisymmärrys. Vakoilua hän ei kuitenkaan pidä hyväksyttävänä. Tärkeää on, kuinka jatkossa toimitaan ja kuinka Suomessakin saadaan turvattua päätöksenteon luottamuksellisuus. Turvallisuuspalveluiden välillä tullaan hänen mukaansa käymään keskusteluja Saksan ja Ranskan johdolla.

Perjantaina syntynyttä tupoa pääministeri piti erittäin myönteisenä askeleena eteenpäin, vaikka se ei yksin ratkaisekaan Suomen työllisyyttä. Hänen mukaansa jatkossa on tarpeen keskustella myös alakohtaisista haasteista, sillä globaaleihin markkinamuutoksiin kysynnässä ei voida vaikuttaa. Hallituksen aiemmin lupaamat toimet riittävän kattavan sopimuksen syntyessä astuvat hänen mukaansa nyt voimaan.

Hallitus on myös valmistelemassa miljardiluokan säästöpakettia kunnille. Kataisen mukaan kestävyysvaje on kurottava umpeen ja sen yhteydessä on mietittävä nykyisiä velvoitteita ja purettava normeja joustojen sekä kuntien pelivaran aikaansaamiseksi. Paikalliseen päätöksentekoon ja osaamiseen on voitava luottaa. Pääministerin mielestä pelkillä siirroilla kunnilta valtiolle ei säästetä oikeasti. Hänen mukaansa ongelmiin pitää etsiä ratkaisut, vaikka kaikkea ei yhdellä rysäyksellä heti saataisikaan voimaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)