Verkkouutiset

Sisäministeri presidentin puheesta: ”Hän onnistui kuvaamaan sen vaikeuden, missä olemme”

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä presidentti Sauli Niinistö antoi selkänojan EU:n toimille pakolaiskriisissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kiittelee tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhetta valtiopäivien avajaisissa. Niinistö keskittyi puheessaan lähes yksinomaan EU:n pakolaiskriisiin ja kannusti EU:ta ottamaan isompaa roolia yhteisessä rajavalvonnassa ja tähän liittyvissä toimissa maahanmuuttovirran hallitsemiseksi.

Niinistö katsoi puheessaan myös, että kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt ”aivan toisenlaisissa olosuhteissa”. Presidentti totesi myös, että Eurooppa ei kestä hallitsematonta maahanmuuttoa.

– Hän onnistui kuvaamaan sen vaikeuden, missä me olemme, kun meillä on kansainväliset sopimukset, EU-lainsäädäntö ja kotimaan lainsäädäntö, Orpo kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Orpo tulkitsi presidentin kehottavan EU:ta vahvistamaan rajavalvontaansa, tehostamaan palautuspolitiikkaansa ja ottamaan vetovastuuta kansainvälisten sopimusten tulkinnasta. Ministerin mielestä presidentti ei kehottanut rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia, vaan käyttämään tähän liittyvän liikkumavaran.

– Meitä sitoo hyvin monessa asiassa esimerkiksi EU:n turvapaikkadirektiivi. Miten kansainväliset sopimukset on implementoitu eurooppalaiseen lainsäädäntöön, siellä voidaan tehdä uudistuksia, Orpo katsoo.

Ministeri huomauttaa, että kun maahantulijoiden määrä saadaan pienemmäksi, helpottaa tämä todellisessa hädässä olevien auttamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)