Verkkouutiset

Presidentti Niinistö: ”Maahantulijoiden hyväksyttävä suomalaiset arvot”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö painottaa kotouttamisen ja suomalaisten arvojen omaksumisen merkitystä ratkaisuna turvapaikanhakijoihin liittyviin ongelmiin Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastannut tänään kansalaisten kysymyksiin Ylen Radio 1:n kyselytunnilla. Kysymysten perusteella kansalaisia mietityttää tällä hetkellä erityisesti talous ja pakolaistilanne.

Presidentti vastasi perusteellisesti kysymykseen, tulisiko suomalaisten olla huolissaan Euroopan pakolaiskriisistä. Hänen mukaansa ytimenä vakavan kysymyksen vastauksessa on kotouttaminen.

‒ Ihmisten, jotka haluavat tulla maahan, on aivan ehdottomasti hyväksyttävä keskeiset arvomme eli demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet. Ellei näitä arvoja voi hyväksyä, ei voi jäädä Suomeen, presidentti painotti vastauksessaan.

Niinistön mukaan kotouttamisessa tärkeää on, että hyväksymisen lisäksi suomalaiset arvot myös omaksuttaisiin ja niitä kunnioitettaisiin maahanmuuttajien keskuudessa.

Presidentti sanoo, että pakolaiskriisi olisi ollut ennustettavissa ja että tilanne on päässyt karkaamaan käsistä. Niinistö moittii, että hänen itsensäkin olisi pitänyt havahtua tilanteeseen aiemmin.

Presidentin mukaan on inhimillistä, että ihmiset lähtevät kotimaastaan paremman elämän toivossa. Hän painottaa, että Suomen ei ole mahdollista ottaa vastaan kaikkia halukkaita siten, että kaikkien inhimillinen hyvä toteutuisi.

Ihannetilanteena presidentti näkee, että Euroopan rajoilla pystyttäisiin määrittämään, ketkä ovat todellisuudessa hädänalaisia, ja ottamaan heidät ensisijaisesti vastaan. Esimerkiksi lapsiperheet eivät hänen mukaansa lähde pakolaisleirille kotoaan, jos heillä ei ole todellista hätää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)