Verkkouutiset

Presidentti venäläisinvestoinneista: Tarkoittaa suomalaista työtä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että nykyinen suomalainen hyvinvointivaltio voidaan säilyttää, jos globaali talous alkaa vetää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Onko suomalainen hyvinvointivaltio presidentin mielestä uhattuna?

– Tämän hetken teollisuusluvut antavat tietysti kovin synkän kuvan. Minä kuitenkin uskon, että osittain, mutta vain osittain, meillä tapahtuu parempaa kehitystä sitten kun globaali talous alkaa vetää. Silloin meidän business to business -teollisuutemme pääsee ainakin jossain määrin mukaan, Sauli Niinistö arvioi medialle TEM:n teollisuusseminaarissa keskiviikkona.

Metalliliiton Riku Aalto arvosteli tilaisuudessa suomalaista keskustelua venäläisistä investoinneista. Niinistö on samoilla linjoilla.

– En minä ole ollenkaan vierastanut sitä, että venäläiset investoivat. Se on investointi siinä kuin amerikkalainenkin investointi. Investointi Suomeen tarkoittaa suomalaista työtä.

Presidentin mukaan Suomessa vallitsee investointien valossa epäsuhta.

– Me olemme kaikkien tutkimusten mukaan valtavan houkutteleva maa, mutta sitten konkretiaa ei juurikaan näy. Luulen, että siinä on vähän valitettaviakin taustoja. Me olemme pieni maa ja vähän syrjässä, Niinistö arvioi.

Viime aikoina on kuitenkin hänen mukaansa nähty myös valoa, esimerkiksi ulkomaisten datakeskusten muodossa.

Niinistö nosti seminaarin avauspuheenvuorossaan esiin Suomen julkisen sektorin paisumisen. Kuntien ja valtion 58 prosentin osuus Suomen bruttokansantuotteesta on presidentin mielestä ”täysin kestämätön”.

– Kyllä mikä tahansa järki sanoo, että loputtomiin se ei voi jatkua, Niinistö sanoo.

Yksi presidentin kritiikki osui suomalaisyrityksiin, jotka vievät toimintojaan ulkomaille verohoukutusten perässä.

– Valtiovallan ja yritysten olisi hyvä päästä lyömään kättä, että jees, tässä toimitaan rehellisesti, Niinistö sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)