Matti Vanhanen: 15 sote-alueesta luopuminen ei ole "reaalinen kysymys"

Keskustan ryhmäjohtajan Matti Vanhasen mielestä sote-alueisiin ei kannattaisi enää palata.

  • LKS 20160205 Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen eduskunnan suullisella kyselytunnilla 4. helmikuuta 2016. Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina aikovansa perustaa oman puolueen, Kansalaispuolue ry:n. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Matti Vanhanen.

    ()

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matti Vanhasen mielestä marraskuussa sovituista 18 itsehallintoalueesta ja 15 sote-alueesta tulisi pitää kiinni.

Yle kertoi tänään, että 15 sote-alueen malli olisi vaikeuksissa ja tilalle kaavailtaisiin yliopistosairaaloiden ympärille keskittyvää viiden sote-alueen mallia.

– Tiedän, että tällaista keskustelua käydään, mutta meidän (keskustan) puolelta ei ole ollut pienintäkään avausta siihen, että ryhtyisimme tällaiseen keskusteluun, Vanhanen sanoo Verkkouutisille.

Vanhanen toteaa, että keskusta tulee "aivan varmasti" pitämään kiinni 18 itsehallintoalueesta. Hänestä myöskään 15 sote-alueesta luopuminen ei ole tällä hetkellä "reaalinen kysymys":

– Silloin marraskuussa katsottiin, että jos osa näistä 18 alueesta keskenään sopii järjestävänsä yhdessä jotain, sen pitäisi kyllä täyttää perustuslain määräykset. Enkä kyllä aio kovin hevin luopua tästä tulkinnasta.

Vanhasen mielestä "ei kannattaisi enää avata sitä, mistä jo marraskuussa sovittiin":

– Siellä on vielä edessä rahoitus, kiinteistökysymykset, henkilökunnan asema ja valinnanvapauden yksityiskohdat. Niissä on ihan tarpeeksi töitä. Ei kannattaisi palata siihen, mitä on jo paperille laitettu.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.