Verkkouutiset

Susanna Kosken asema kokoomusnuorissa kävi vaakalaudalla – äänet 6-4

Kokoomusnuorten liittohallitus päätti täpärän äänestyksen jälkeen olla suostumatta ylimääräiseen liittokokoukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vajaat 40 kokoomusnuorten KNL:n yhdistysten ja piirijärjestöjen puheenjohtajaa esitti KNL:n liittohallitukselle, että järjestö kutsuisi koolle ylimääräisen liittokokouksen.

KNL:n liittohallitus hylkäsi asian lauantaina äänin 6-4. Yksi hallituksen jäsen äänesti tyhjää.

Esityksen perusteena olivat väitetyt epäselvyydet kampanjoinnissa KNL:n ensi kertaa pitämän neuvoa-antavan jäsenäänestyksen alla kesällä. Jäsenäänestys pidettiin KNL:n puheenjohtajuudesta ennen elokuun liittokokousta Tampereella.

Liittokokouksessa julistettu neuvoa-antavan jäsenäänestyksen tulos oli Susanna Koski 210 ääntä, Matias Marttinen 201 ääntä ja 22 hylättyä ääntä. Ehdokkaiden herrasmiessopimuksen mukaisesti jäsenäänestyksen voittaja valittiin puheenjohtajaksi.

Tulos yllätti kokouksen ja liiton johdon. Ennakkosuosikki Marttisella saattoi olla liittokokousväestä ja järjestössä enemmistön tuki, mutta jäsenäänestyksessä hänen tukijansa epäonnistuivat. Kosken taustajoukot sen sijaan onnistuivat täpärästi yllättämään saatuaan postiäänestäjiä liikkeelle.

Uuden liittokokouksen vaatijat olisivat nyt halunneet selventävää keskustelua kampanjoinnin tapahtumista. He haluaisivat myös mitata Susanna Kosken luottamuksen puheenjohtajana. Toista puheenjohtajaehdokasta heillä ei ainakaan vielä ole.

Kokoomusnuorten sääntöjen mukaan liittokokous järjestetään liittohallituksen päätöksellä tai 1/10-osan jäsenistöstä niin vaatiessa. Liittohallituksen enemmistö oli ylimääräistä liittokokousta vastaan ja katsoi, ettei sitä vaatineiden yhdistysten puheenjohtajien määrä riittänyt.

Susanna Kosken tukijoukot pitävät tehtyä esitystä sinänsä tavallisena huonojen häviäjien provokaationa. He huomauttavat, että se oli ajoitettu KNL:n lauantaisten 85-vuotisjuhlien yhteyteen.

Kosken tukijat eivät ymmärrä väitteitä kampanjoinnin epäselvyyksistä. He sanovat tehneensä normaalia järjestötyötä ja huomauttavat, että Marttisen voitonvarmat tukijat eivät itse ymmärtäneet kampanjoida jäsenäänestyksen alla.

Ylimääräisen liittokokouksen vaatijat saattavat yhä pyrkiä keräämään riittävän määrän allekirjoituksia.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski piti lauantai-iltana tervetuliaispuheen järjestön 85-vuotisjuhlissa. Hän totesi sanoneensa jo Tampereella valintansa jälkeen ensimmäiseksi puheessaan, ettei ole helppoa olla kokoomusnuorten puheenjohtaja.

– Sitä asiaa voi toistella itselleen päivittäin. Mutta yhtä lailla myös sitä, että olen vilpittömän ylpeä teistä, Susanna Koski sanoi.

Vaasalainen Koski toi juhliin kiertämään pohjalaisen kylänvanhimman oltermanninsauvan. Kosken mukaan sauva ”käy myös sopan hämmentämiseen, silloin kun siihen on tarvetta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)