Verkkouutiset

Komissio tekee uuden ehdotuksen EU:n yhtenäisestä yritysveropohjasta

Euroopan komissio haluaa uudistaa vaiheittain yritysverotusta Euroopan unionissa veronkierron torjumiseksi ja verotulojen turvaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio esitteli keskiviikkona uuden toimintasuunnitelmansa yhtiöverotuksen uudistamisesta EU:ssa.

Komissio kertoo alkavansa välittömästi työstämään pakollista yhteistä yhdistettyä yhtiöveropohjaa koskevaa uutta ehdotusta vaiheittaista lähestymistapaa käyttäen. Komissio lupaa esittää uuden ehdotuksensa mahdollisimman pian ensi vuoden aikana.

Neuvottelut komission aiemmasta, vuonna 2011 antamasta ehdotuksesta ovat tällä hetkellä pysähdyksissä. Vaikein neuvotteluissa käsiteltävistä asioista on ollut veropohjien varsinainen yhdistäminen, mikä nyt komission mukaan toteutettaisiinkin vasta seuraavassa vaiheessa.

Komission mielestä keskeistä on myös sen varmistaminen, että voitot verotetaan siellä, mistä ne ovat peräisin. Komissio ehdottaa toimenpiteitä muun muassa lainsäädännön porsaanreikien paikkaamiseksi ja siirtohinnoittelujärjestelmän parantamiseksi.

Komissio aikoo julkaista myös ensimmäisen EU-tason luettelon verotusasioissa yhteistyöhaluttomista EU:n ulkopuolisista maista ja alueista. Lisäksi komissio käynnistää julkisen kuulemisen siitä, pitäisikö yritykset velvoittaa julkistamaan tietyt verotiedot.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)