Verkkouutiset

Kokoomusmepit tukevat Junckerin investointiohjelmaa

Kokoomusmepit kiittävät komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin investointiohjelmaa, mutta muistuttavat, että paketti yksin ei ratkaise kaikkia ongelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusmeppien mielestä 315 miljardin euron investointiohjelman tueksi EU:n budjettivaroja on suunnattava vaikuttavampiin kohteisiin, sisämarkkinoita on tehostettava sekä pk-yritysten työllistämismahdollisuuksia parannettava.

– Investointiohjelma tuo uusia innovatiivisia työkaluja EU:n käyttöön. Sen rinnalla on katsottava miten voimme käyttää julkisia varoja nykyistä viisaammin niin, että rahamme tukevat kestävää kasvua, sanoo Sirpa Pietikäinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Esimerkiksi EU:n aluekehitykseen osoitettuja varoja olisi suunnattava kohteisiin, joilla tuetaan EU2020-strategian ja investointiohjelman tavoitteita, hän jatkaa.

– Kuten Jyrki Katainen parlamentille sanoi, investointiohjelma muuttaa tavan, jolla julkisia varoja käytetään. Se antaa mahdollisuuden kohtuullisella julkisella tuella vauhdittaa kasvua tukevia hankkeita, jollaisia tarvitaan vaikkapa Euroopan energia- ja liikenneverkkojen ja t&k-hankkeiden kehittämiseksi. Hyödyt niistä koituvat kaikille meille, toteaa puolestaan Henna Virkkunen.

Petri Sarvamaan mukaan investointiohjelmassa on olennaista, että nyt ei käytetä senttiäkään veronmaksajien rahaa.

– Samalla myös EU-rahoilla rahoitettavien ohjelmien on tuotettava veronmaksajille lisäarvoa, hän korostaa.

Lue myös: Jyrki Katainen yrittää luotsata 1,3 miljoonaa uutta työpaikkaa Eurooppaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)