Verkkouutiset

Kimmo Sasi: Suomi ei saa revetä EU:n pakoterintamasta

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi kaipaa demareilta Paavo Lipposen ajan EU-politiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi vaatii Suomen pysymistä yhtenäisenä EU:n pakoterintamassa.

”Henkilö, joka vaatii Suomea käyttämään vetoa pakoteasioissa, ei toimi Suomen kansallisten etujen mukaisesti. Kaipaan Paavo Lipposen johtamaa sosialidemokratiaa ja sen EU-politiikkaa”, kirjoittaa Sasi blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Julkisuudessa on keskusteltu ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) EU-ministerivaliokunnan kokouksessa jättämästä pöytäkirjamerkinnästä, jonka mukaan Suomi voisi hänestä tarvittaessa yksin jäädä vastustamaan lisäpakotteiden voimaan tuloa, mikäli tulitauko Ukrainassa jatkuu.

Sasin mukaan on selvää, että Suomen pitää vaikuttaa pakotteiden sisältöön, mutta Suomi ei saa yksin estää päätöksentekoa EU:ssa, ”koska se mitä tapahtuu nyt Ukrainassa ei tule jäämään vain siellä tapahtuvaksi muutokseksi.”

Sasin mukaan Suomikin tulee vielä tarvitsemaan haluttua solidaarisuutta.

”Jos me nyt rikkoisimme rintaman, olisi meidän mahdoton pyytää solidaarisuutta muilta EU-mailta, kun me sitä tarvitsisimme omassa asiassamme”, Sasi kirjoittaa.

Sasin mukaan kyse on Suomen tärkeästä kansallisesta intressistä, että EU kykenee tekemään päätöksiä ja osoittaa solidaarisuutta nykyisille rajoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)