Verkkouutiset

Kataisen huoli ei turha, tulos -110%

Pääministeri Jyrki Katainen kertoi Ylen Radio Suomen haastattelutunnilla olevansa erittäin huolestunut kaupallisen median tilanteesta. Hänen mukaansa ongelmat haastavat jo suomalaista moniäänistä mediakenttää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kataisen mukaan vaikuttavana tekijänä ei ole vain suhdanne, vaan myös digimaailma haastaa ansaintalogiikkaa. Hänen mielestään sivistysyhteiskuntaan kuluu riittävän laaja-alainen mediakenttä, jotta asioita voidaan katsoa eri näkökulmista. Yhtenä tästä seuraavana ongelmana pääministeri näkee myös sen, että käytettävissä on entistä vähemmän rahaa ulkomaan kirjeenvaihtoon. Jos tiedonvälitys ei kykene tietoa välittämään, emme pysy maailman muutoksissa mukana, Katainen totesi.

Pääministerin huoli ei ole turha. Kehitys on näkynyt median taloudellisessa tilanteessa ja työllisyydessä viime vuosina. Suurimpien kotimaisten mediatalojen lehtiliiketoiminnan tulos supistui kesäkuusta 2012 kesäkuuhun 2013 yhteensä 110 prosenttia.

MTV Median yt-neuvottelut päättyivät kuluneella viikolla. Ennusteiden mukaan kehitys tulee jatkumaan samankaltaisena tulevien vuosien aikana.

Kataisen mukaan asiaa on käytävä läpi median ja hallituksen välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)