Verkkouutiset

”Lähes vihapuhetta” – vasemmistoliitto syyttää Sipilää ja Soinia ala-arvoisesta uhkailusta

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Risto Kalliorinne pitää poliitikkojen jatkuvaa julkisen sektorin työntekijöiden parjausta ja uhkailua asiantuntemattomana ja ala-arvoisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Viimeksi kymmeniä tuhansia työntekijöitä lupautuivat vähentämään oppositiopomot Timo Soini (ps.) ja Juha Sipilä (kesk.). Aiemmin Soini on nimitellyt eduskuntasalissa kuntatyöntekijöitä ”pikkunilkeiksi”, mitä voisi pitää jo lähes vihapuheena, Risto Kalliorinne sanoo.

Hän kysyy, mitä pahaa nämä julkisen sektorin työntekijät ovat tehneet ansaitakseen tällaisen ajojahdin ja syyllisyyden maan talousongelmista?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ei kai julkinen sektori romuttanut Nokian matkapuhelinten myyntiä maailmalla tai ajanut metalli- ja paperiteollisuutta alamäkeen, mikä vääristää Suomen kauppatasetta, vähentää valtion verotuloja ja lisää työttömyyttä, Kalliorinne ihmettelee.

Hän toteaa, että todellisuudessa julkinen sektori ei ole paisunut vaan yksityinen sektori on hiipunut. Tämän takia julkisten menojen suhteellinen osuus BKT:sta on kasvanut.

– On hämmästyttävää huomata, että monet johtavat poliitikot maan presidenttiä myöten eivät tätä tapahtunutta kehitystä ymmärrä, vaan jatkavat puhetta julkisen sektorin paisumisesta, Kalliorinne sanoo.

Hänen mukaansa julkisen sektorin menoista hallinto ja sen parjatut virkamiehet aiheuttavat vain 3-4 prosenttia kuluista ja loput menot ovat ihmisten päivittäisiä peruspalveluja.

– Jos Sipilän ja Soinin irtisanomisvaatimukset toteutetaan ja vielä annetaan bonuksena (Alexander) Stubbin (kok.) lupaamat veronalennukset hyvätuloisille ja yrityksille, niin älkää sitten valittako kun lastenne luokkakoot kasvavat, puolisonne syöpähoidot jäävät saamatta, vanhuksenne makaavat märissä vaipoissaan ja rikolliset mellastavat kaduilla, maalaa Kalliorinne.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)