Verkkouutiset

Jussi Niinistö kansliapäällikkökohusta: Arto Räty pyysi ilmoitusta tekstiviestillä

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan kansliapäällikkö Arto Räty pyysi itse ilmoitusta tekstiviestillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on selittänyt blogissaan kansliapäällikkövalintaansa liittynyttä menettelytapaa.

”Puolustusministeriön nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty oli pyytänyt, että päätös ilmoitetaan hänelle välittömästi tekstiviestillä. Tuolloin Räty oli virkamatkalla Libanonissa. Hänen omasta pyynnöstään noudatin toivetta ja ilmoitin päätökseni Rädylle välittömästi tekstiviestillä. Tekstiviestin sisältö voidaan julkistaa, jos on tarpeellista, kun virantäyttöprosessi on päättynyt”, Niinistö kirjoittaa.

Iltalehti otsikoi eilen verkkosivuillaan Rädyn saaneen ”potkut tekstiviestillä”. Räty kertoi lehdelle saaneensa pestin päättymistä koskevan tiedon yllättäen Niinistöltä tekstiviestillä maanantaina.

Puolustusministeri Niinistö kertoo ratkaisseensa kantansa kansliapäällikkönimitykseen maanantaina 17.8. Monien yllätykseksi hän esittää uudeksi kansliapäälliköksi Rädyn sijaan puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikköä Jukka Juustia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Puolustusministeriön kansliapäällikön virka on viiden vuoden määräaikainen virka, joka täyttyy vuoden 2015 lopussa. Niinistö korostaa, että kansliapäällikön viran täyttämiseksi järjestettiin avoin haku.

”Asian ollessa keskeneräinen, en voi tässä vaiheessa kommentoida nimitysprosessia enempää”, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)