Verkkouutiset

”Sipilän hallitus pitää julkisen sektorin palkansaajia pahiksina”

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen kehottaa kuntapäättäjiä hillitsemään sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisintoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ulkoistamiset, yhteisyritykset tai sote-palveluiden yhtiöittämiset lyövät korville sote-uudistuksen keskeisiä tavoitteita – palveluiden yhdenvertaista saatavuutta, hoidon laadun parantamista, hoitoketjujen yhtenäistämistä ja kustannustehokkuuden parantamista, Teija Asara-Laaksonen sanoi vasemmistoliiton Kuntafoorumissa Seinäjoella lauantaina.

Ulkoistaminen vie aina päätöksentekoa pois julkisuusmenettelyn piiristä ja kuntalaisten valitsemien päättäjien ulottuvilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ei ole yhdentekevää, mihin kuntalaisilta kerätyt verorahat ohjataan ja kuka niiden käytöstä päättää. Sen ei pitäisi olla yhdentekevää päättäjillekään, Asara-Laaksonen sanoi .

Hänen mielestään kuvitelma, että kunnat säästäisivät ulkoistamalla sote-palvelujaan, on haihattelua. Esimerkkinä Asara-Laaksonen mainitsee Rääkkylän kunnan, jossa sote-palvelujen kustannukset ovat ulkoistamisen jälkeen nousseet vuosi vuodelta.

JHL:n toimialajohtaja epäilee myös, että sopimiseen tarvittavaa osaamista ei kunnissa löydy riittävästi eikä kaikkia kustannuksia osata edes ottaa huomioon.

Asara-Laaksonen muistuttaa, että kunta-alan työmarkkinaosapuolet ovat sitoutuneet sote-uudistuksessa kehittämään palveluiden tuloksellisuutta monivuotisella kunta-alan työelämän kehittämisohjelmalla, Kuntekolla.

– Kunteko on vahva viesti maan hallitukselle: työelämän kehittämisellä saadaan paljon parempaa jälkeä kuin pakkolakeja säätämällä ja työntekijöiden palkka- ja työehtoja heikentämällä.

(Juha) Sipilän (kesk.) hallitus pitää julkisen sektorin palkansaajia ”pahiksina”, joita täytyy kurittaa vähän muita enemmän. Hallitus haluaa leikata erityisesti julkisella sektorilla pitkään työskennelleiden lomia ja tuloja. Lisäksi hallituksen tavoitteena on alentaa yksityisten yritysten työnantajamaksuja, joka kolahtaisi suoraan julkisen sektorin nilkkaan vääristämällä kilpailua, Asara-Laaksonen tykitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)