Verkkouutiset

Halla-aho arvostelee PS:n euroryhmävalintaa – sanoo yhä ajavansa ”kansallismielistä ja maahanmuuttokriittistä ajattelua”

Olli Immonen ja Jussi Halla-aho eivät ole täysin tyytyväisiä perussuomalaisten uuteen europarlamenttiryhmään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suhtaudun yhä varsin skeptisesti siihen hyötyyn, mitä valtavirtapuolueiden muodostaman ECR-europarlamenttiryhmän jäsenenä oleminen toisi perussuomalaisille ideologiselta tai vaalistrategiselta kannalta, kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti torstaina Facebook-profiilissaan.

Perussuomalaiset päättivät siirtyä euroskeptisestä EFD-ryhmästä oikeistolaiseen Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään (ECR).

Perussuomalaisista Euroopan parlamenttiin uutena valittu Jussi Halla-aho kommentoi Immosen kirjoitusta torstaina sanomalla, että on tämän kanssa osittain samaa mieltä. Halla-ahon mukaan ryhmäratkaisu ”ei ole täydellinen ja sisältää intressiristiriitoja”.

– Mutta vallitsevassa tilanteessa parempia realistisia vaihtoehtoja ei ollut. Totean myös, että ryhmästämme riippumatta aion ajaa niitä asioita, joita olen ajanut tähänkin asti, ja olla kannattamatta mitään, mikä on ristiriidassa perussuomalaisten äänestäjien prioriteettilistan kanssa, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Hän aikoo lisäksi europarlamentissa ”tehdä yhteistyötä kaikkien niiden kanssa, jotka edustavat kansallismielistä ja maahanmuuttokriittistä ajattelua”.

Immosen ja Halla-ahon katsotaan kuuluvan perussuomalaisten niin sanottuun maahanmuuttokriittiseen siipeen.

Immonen arvioi jo ennen keskiviikkona julkistettua ryhmävalintaa, että Ison-Britannian pääministeripuolueen johtama ECR-ryhmä on ”taantuva” ja ”vähämerkityksellinen”. Asiasta kertoo Uusi Suomi.

Immonen toteaa nyt, ettei perussuomalaisten mukanaolo ECR-ryhmässä ”saa missään nimessä johtaa perussuomalaisten poliittisen linjan pehmenemiseen sekä muuttumiseen tunnistamattomaksi”. Tämä tuhoaisi Immosen mukaan perussuomalaisten mahdollisuudet menestyä ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Mielenkiinnolla vielä seuraan onnistuvatko eurooppalaisen modernin kansallismielisyyden pioneerit, Marine Le Pen (FN), Geert Wilders (PVV) ja HC Strache (FPÖ), muodostamaan oman EU-vastaisen parlamenttiryhmän, Immonen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)