Verkkouutiset

IL: Yli puolet perussuomalaisten kannattajista pettyneitä

Enemmistö perussuomalaisten kannattajista on pettynyt hallitukseen, kertoo Iltalehti tuoreeseen tutkimukseen viitaten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime viikon lopussa ja tämän viikon maanantaina tehdyn kyselytutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannattajista 55 prosenttia sanoi luottamuksensa hallitukseen vähentyneen leikkaussuunnitelmien vuoksi. Vain joka kolmas perussuomalainen sanoi luottamuksensa hallitukseen lisääntyneen.

Sen sijaan keskustan ja kokoomuksen kannattajien selkeä enemmistö sanoo luottamuksensa hallitukseen lisääntyneen.

Kaikista vastaajista 56 prosenttia kertoi luottamuksensa hallitukseen vähentyneen. Joka kolmas eli 33 prosenttia sanoi luottamuksensa parantuneen.

Luottamus oli kasvanut muita enemmän vanhemmissa ikäluokissa ja eläkeläisten keskuudessa. Kolme neljästä työntekijäammateissa toimivista sanoi luottamuksensa vähentyneen. Toimihenkilöistä tätä mieltä oli lähes joka toinen.

Tutkimuksen toimeksiantaja oli palkansaaja keskusjärjestö SAK. Taloustutkimus Oy kysyi puhelimitse ja internetpaneelissa kansalaisten käsityksiä hallituksen työelämäleikkauksista. Haastattelut tehtiin 10.-14. syyskuuta. Tutkimuksen otos oli 1292 vastaajaa. Virhemarginaali on noin 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös: HS: Hallituksen toimet aiheuttavat tuskaa perussuomalaisten kenttäväessä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)