Verkkouutiset

Huovinen: äitiys monin tavoin yhteiskunnallinen kysymys

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) kannustaa palkitsemaan erilaisia äitejä, jotka ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina. Hän muistuttaa, että äitiys on monin tavoin yhteiskunnallinen kysymys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) mukaan tunnustusta ansaitsevat niin suurperheiden, kuin pienempien yksinhuoltajaperheidenkin äidit. Hän pitää tärkeänä sitä, että tunnustusta jaetaan myös eri vähemmistöryhmien edustajille, adoptioäideille ja sijaisäideille.

– Äiteinä eletään nykyään monenlaisissa perheissä, joissa äidiltä vaaditaan usein erityisen paljon organisointi- ja sovittelukykyä.

Huovisen mukaan äitiys on monin tavoin yhteiskunnallinen kysymys. Esimerkiksi työssä käyntiin ja sen mahdollistumiseen ovat vaikuttaneet monet perhepoliittiset linjaukset, kuten julkisen päivähoitojärjestelmän kehittäminen. Hänen mukaansa valtio on myös ohjannut perheitä kahden elättäjän perhemalliin ja jaettuun vanhemmuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)