Verkkouutiset

Yrittäjät: Pk-yritysten merkitys Euroopan tulevaisuudelle on ymmärretty

Suomen Yrittäjät pitää Euroopan komission keskiviikkona julkistamassa investointisuunnitelmassa myönteisenä keskittymistä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjien mielestä on hyvä, että ohjelma ei edellytä EU:n jäsenmaiden lisävelkaantumista. Euroopan komission 315 miljardin euron investointisuunnitelma rakentuu pääasiassa yksityiselle rahalle. Se sisältää julkisia varoja vain lähinnä takuiden ja pienen niin sanotun siemenrahan muodossa.

– Samalla tämä on kuitenkin koko ohjelman haaste. Riittääkö se houkuttelemaan riittävästi yksityistä rahaa liikkeelle, että otetaan osa uusien hankkeiden riskeistä sijoitusrahaston kannettavaksi, ekonomisti Petri Malinen Suomen Yrittäjistä kysyy järjestön tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myönteistä investointipaketissa on Malisen mukaan se, että liikkeelle laitettavat viisi miljardia euroa suunnataan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

– Tämä osoittaa, että pk-yritysten merkitys Euroopan tulevaisuudelle on ymmärretty paremmin, Malinen arvioi.

Paketin vaikutus puolestaan riippuu Malisen mukaan siitä, millaisin ehdoin yritykset voivat saada rahoitusta.

Hän arvelee, että investointisuunnitelmaan liittyvät lainsäädäntötoimet Euroopan investointiympäristön parantamiseksi ja lainsäädännöllisten pullonkaulojen poistamiseksi korostuvat. Muuten yksityistä rahaa on vaikea saada riittävästi.

Malisen mielestä on huolehdittava siitä, että tehtävät panostukset saavat aikaan pitkäaikaisia ja laaja-alaisia investointeja, joiden avulla kyetään saavuttamaan kilpailuetua ja luomaan työpaikkoja.

Hän myös muistuttaa, että vaikka investointiohjelma onnistuisi täydellisesti, jäsenvaltioissa tarvitaan rakenteellisia uudistuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)