Verkkouutiset

EK hyväksyi kilpailukykysopimuksen

Elinkeinoelämän keskusliiton hallitus on hyväksynyt kilpailukykysopimuksen ja suosittaa liitoilleen neuvottelujen välitöntä aloittamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EK korostaa, että neuvottelut koskevat kilpailukykysopimuksessa sovittuja asioita. EK:n mukaan Pamin toive omailmoituksen käyttöönotosta sairaspoissaoloissa ei kuulu sopimuksessa sovittuihin asioihin, eikä sopimusta voida avata.

EK pitää erittäin valitettavana, että SAK:n osalta sopimuksen kattavuus jäi vajaaksi. Liitto on kuitenkin sitä mieltä, Suomen edun vuoksi on välttämätöntä päästä eteenpäin.

– Ratkaisu ei ollut EK:lle helppo ja se herätti keskustelua hallituksessa. Suomi kuitenkin tarvitsee tämän sopimuksen. Se on alku suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamisessa ja uskomme, että sopimuksella on mahdollisuus saada aikaan positiivista käännettä ilmapiiriin ja työllisyyteen. Silti meille jää tehtävää, eikä sopimus yksinään auta meitä saamaan kiinni kilpailijamaiden etumatkaa, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tiedotteessa.

Hänen mielestään nyt on olennaista, että kaikki kilpailukykysopimuksessa sovitut asiat viedään alakohtaisiin työehtosopimuksiin.

– Näin varmistetaan ostovoiman kannalta tärkeät veronkevennykset, hän arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)