EK hyväksyi kilpailukykysopimuksen

Elinkeinoelämän keskusliiton hallitus on hyväksynyt kilpailukykysopimuksen ja suosittaa liitoilleen neuvottelujen välitöntä aloittamista.

  • LKS 20160317 EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kommentoi PAMin hallituksen päätöstä kilpailukykysopimuksesta Helsingissä 17. maaliskuuta 2016. Elinkeinoelämän keskusliiton hallitus on hyväksynyt kilpailukykysopimuksen ja suosittaa liitoilleen neuvottelujen välitöntä aloittamista. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Jyri Häkämies

    ()

EK korostaa, että neuvottelut koskevat kilpailukykysopimuksessa sovittuja asioita. EK:n mukaan Pamin toive omailmoituksen käyttöönotosta sairaspoissaoloissa ei kuulu sopimuksessa sovittuihin asioihin, eikä sopimusta voida avata.

EK pitää erittäin valitettavana, että SAK:n osalta sopimuksen kattavuus jäi vajaaksi. Liitto on kuitenkin sitä mieltä, Suomen edun vuoksi on välttämätöntä päästä eteenpäin.

– Ratkaisu ei ollut EK:lle helppo ja se herätti keskustelua hallituksessa. Suomi kuitenkin tarvitsee tämän sopimuksen. Se on alku suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamisessa ja uskomme, että sopimuksella on mahdollisuus saada aikaan positiivista käännettä ilmapiiriin ja työllisyyteen. Silti meille jää tehtävää, eikä sopimus yksinään auta meitä saamaan kiinni kilpailijamaiden etumatkaa, toteaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tiedotteessa.

Hänen mielestään nyt on olennaista, että kaikki kilpailukykysopimuksessa sovitut asiat viedään alakohtaisiin työehtosopimuksiin.

– Näin varmistetaan ostovoiman kannalta tärkeät veronkevennykset, hän arvioi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.