Verkkouutiset

AKT uhkaa jo lakoilla: ”Porvarihallituksella mafiahenkinen uhkaustyyli”

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT:n mielestä porvarihallitus horjuttaa yhteiskuntarauhaa ennenkuulumattomalla tavalla asettamalla ammattiyhdistysliikkeen kylmästi ota tai jätä -tilanteeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on jo vuosikymmenet perustunut sopimiseen. Nyt porvarihallitus horjuttaa yhteiskuntarauhaa ennenkuulumattomalla tavalla asettamalla ammattiyhdistysliikkeen kylmästi ota tai jätä -tilanteeseen. Nyt jo kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta uhataan riistää vielä enemmän, jos mafiahenkiseen uhkaustyyliin esitetty yhteiskuntasopimus ei synny porvarihallituksen sanelemalla tavalla. Porvarihallitus näyttääkin leikkaavan sopimusyhteiskunnan hengiltä, lataa AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen (sd.).

– Jos yhteiskuntasopimus tarkoittaa todellakin työntekijöiden yksikkökustannusten alentamista vähintään 5 prosentilla ei se käy AKT:lle missään nimessä, hän jatkaa.

Piiraisen mukaan esitys on käytännössä sama kuin Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ja Suomen Yrittäjien ajama sadan tunnin vuosityöajan pidentäminen korvauksetta. Tämä on yhtä kuin pekkaspäivistä luopumista.

– Hallituksen ajama yhteiskuntasopimus on romuttamassa samalla myös mahdollisuudet solmia työllisyys- ja kasvusopimuksen optiovuoden 2016, sanoo Piirainen.

Piirainen pelkää, että hallituksen lopullisena tavoitteena on romuttaa kolmikantayhteistyö ja työehtosopimusten yleissitovuus.

AKT on Piiraisen mukaan valmis puolustamaan työntekijöiden oikeuksia viime kädessä kaikilla mahdollisilla keinoilla, jotka työmarkkinoilla ovat käytettävissä, jos maan hallitus lähtee polkemaan täysin yksipuolisesti palkansaajien ehtoja yritysten kilpailukyvyn nimissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)