Verkkouutiset

Kokoomuksen Vikman: Naisten työmahdollisuudet paranevat hallituksen kilpailukykytoimilla

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikmanin mukaan hallituksen toimet kilpailukyvyn nostamiseksi purkavat naisten työllistymisen rakenteellisia esteitä työmarkkinoilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman iloitsee nuorten naisten työmarkkina-aseman paranemisesta, kun hallitus toteuttaa perhevapaista aiheutuvien kustannusten tasauksen 2500 euron kertakorvauksella. Toimenpide on osa hallituksen yhteiskuntasopimusta korvaavia toimia.

Vikmanin mukaan päätös purkaa mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumisen ja naisten työllistymisen rakenteellisia esteitä työmarkkinoilta.

– Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen parantaa naisten uramahdollisuuksia ja työmarkkina-asemaa sekä luo aitoa mahdollisuuksien tasa-arvoa työmarkkinoille. Suomella ei ole varaa jättää yhä koulutetumpien naistemme potentiaalia käyttämättä, Vikman toteaa tiedotteessaan.

Vikman muistuttaa, että vanhemmuuden kustannusten epätasainen jakautuminen on heikentänyt naisten urakehitystä ja mahdollisuuksia työllistyä vakituiseen työsuhteeseen.

– Työnantajalle on ollut taloudellisesti suurempi riski palkata nuori nainen kuin mies. Perhevapaista aiheutuvien kulujen tasauksen ansiosta naisten asema työelämässä vahvistuu. On kaikkien etu, että jatkossa työnantaja voi palkata pätevimmän ja osaavimman hakijan sukupuolesta riippumatta.

Hallitus aikoo lupaustensa mukaisesti parantaa yritysten yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla. Hallituksen toimia voi pitää kovina. Listalla ovat muun muassa ylityökorvausten puolittaminen, sunnuntaikorvausten vähentäminen ja helatorstain ja loppiaisen muuttaminen palkattomiksi vapaapäiviksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)