Verkkouutiset

Juhana Vartiainen jättäisi demarit hallituksesta

VATTin ylijohtaja Juhana Vartiainen muodostaisi seuraavan hallituksen porvaripuolueiden varaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

VATTin ylijohtaja Juhana Vartiaisen mielestä seuraavan hallituksen pitäisi rakentua kokoomuksen, keskustan, RKP:n ja vihreiden varaan.

Kyseessä olisi porvarihallitus, jota täydennettäisiin vihreillä. Vartiainen jättäisi SDP:n, vasemmistoliiton, perussuomalaiset ja kristilliset oppositioon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Niin paljon kuin vasemmistosta pidänkin, niin vasemmistopuolueet ovat tällä hetkellä taloudellisesti vähän tuuliajolla. Heidän pitäisi ajatella asioita uudelleen, Vartiainen sanoo Nykypäivän videohaastattelussa.

Nykypäivän ehdokasgallerian videohaastatteluissa esitellään kokoomuslaisten vuoden 2015 eduskuntavaalien ehdokkaiden ajatuksia ja arvomaailmaa. Haastattelut löytyvät tästä linkistä.

Juhana Vartiainen ilmoitti viime perjantaina päätöksestään lähteä kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingistä. Ilmoitus oli yllättävä, koska Vartiainen on ollut nelisenkymmentä vuotta SDP:n jäsen.

Syvästä ahdingosta

Videohaastattelussa Vartiainen kertoo haastattelussa lähteneensä mukaan politiikkaan Suomen talousahdingon vuoksi.

– Suomen talousahdinko on todella syvä. Olen huolissani meidän maastamme. Talous ei kasva ja turvallisuuspoliittinen tilanne kiristyy. Haluaisin tehdä taloustieteilijänä panokseni Suomen nostamiseksi tästä kriisistä.

Vartiainen on esittänyt kaikille palkansaajille yhtäläistä ansioturvaa yhtäläisin ehdoin.

– Se voidaan järjestää joko työttömyyskassojen tai valtion varaan. Olennaista on se, että työttömyysturvajärjestelmästä saadaan sellainen, että se tukee nopeampaa uudelleen työllistymistä.

Esityksen mukaisen mallin eräänä elementtinä on se, että ansiosidonnaisen kesto lyhenisi.

– Hyvässä työvoimapolitiikassa on korkea työttömyysturvataso, mutta se ei saa kestää liian kauan, jotta ihmiset etsisivät töitä aktiivisesti.

– Mutta sitten tanskalaiseen tapaan (tarvitaan) paljon enemmän tukea; etsitään aktiivisesti ihmisille työ- ja harjoittelupaikkoja sekä koulutusta, vähän patistaenkin tarpeen vaatiessa.

Vartiaisen mukaan sosiaaliturvan pitäisi olla entistä vastikkeellisempaa.

– Se on yksi tapa sanoa, että ihmistä ei jätetä yksin nauttimaan tätä tulonsiirtoa vaan annetaan koko ajan sitä signaalia, että tulotasosta pidetään huoli, mutta tänne ei ole tarkoitus jäädä.

Vartiainen katsoo, että työttömän ei ole tarkoitus ”lomailla” tulonsiirron turvin. Työttömän pitää ”hakea töitä täysillä kahdeksan tuntia päivässä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)