Matias Turkkila kommentoi Jyväskylän mellakoita suorasanaisesti - "Perussuomalaisten tulisi antaa välittömät lähtöpassit"

Suomen Uutiset -lehden päätoimittaja ja Hommaforumin perustaja tuomitsee uusnatsien toiminnan.

  • LKS 20150728 LKS 20121004 Perussuomalaisten puoluelehden ja verkkoviestinnän päätoimittaja Matias Turkkila Perussuomalaisten puoluetoimistolla Työmiehen tuumaustunti -tilaisuudessa Helsingissä 4. lokakuuta 2012. LEHTIKUVA Kimmo Mäntylä

    Matias Turkkila.

    ()

"En halua olla missään tekemisissä SVL:n toiminnan kanssa. Enkä halua, että kukaan perussuomalaisissa koskee pitkällä tikullakaan kyseiseen porukkaan", Matias Turkkila kirjoittaa Facebook-profiilissaan.

Turkkila kertoo monien pyytäneen perussuomalaisilta selkeämpiä kannanottoja väkivaltaisuuksien johdosta ja antavansa kirjoituksessa oman kantansa asiaan.

"Suomen vastarintaliike SVL kertoo tavoittelevansa kansallissosialismia. Liike on omilla toimillaan osoittanut hyväksyvänsä väkivallan käytön tavoitteidensa saavuttamiseksi", Turkkila kirjoittaa liikkeestä.

"Perussuomalaisten tulisi antaa välittömät lähtöpassit kaikille niille, jotka osoittavat tukeaan vastarintaliikkeelle tai ryhtyvät minkäänlaiseen yhteistoimintaan sen kanssa", hän kertoo näkemyksekseen.

Turkkila joutui Meillä on unelma -mielenosoituksessa runsaiden buuausten kohteeksi noustuaan pitämään puhetta lavalle. Puheessaan Turkkila tuomitsi rasismin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.