Verkkouutiset

Perussuomalaiset aikoo haastaa hallituksen välikysymyksellä

Puolueen puheenjohtaja Timo Soinin mukaan rakennepaketista on tulossa välikysymys jo ennen joulua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti viime viikolla, että välikysymys on tarpeen, mikäli hallituksen rakennepaketti ei tyydytä.

– Päätös oli perusteltu. Nyt hallituksen kortit on katsottu. Bluffi on paljastunut. Mielestäni eduskuntaryhmän yksimielinen päätös on nyt syytä laittaa eteenpäin ja välikysymys käsitellä ja hallituksen luottamus mitata Eduskunnassa ennen joulua, kommentoi Timo Soini.

– Hallituksen rakenneuudistukset ovat kovin kepoiset. Kyseessä on ennen muuta leikkauslista, jonka maksajina ovat vanhukset, koululaiset ja hampaattomat.

Perussuomalaiset aikoo neuvotella asiasta myös muun opposition, eli Keskustan ja Vasenryhmän kanssa. Mikäli ne eivät lähde perussuomalaisten mukaan, tekee perussuomalaiset välikysymyksen omana ryhmänään.

– Rakenneratkaisut loistavat poissaolollaan, samaten kasvun työkalut, joilla saadaan lisää kakuntekijöitä eli työtä ja talouskasvua. Vain työ ja yrittäminen takaavat palvelujen turvaamisen. Tämän tueksi tarvitaan energiapolitiikan rakenneuudistus. Esimerkiksi turvetta ja puuta pitää suosia kivihiilen käytön sijasta.

– Perussuomalaiset vaativat muutoksia EU-tukipaketteihin ja EU -politiikkaan ylipäätään ( EU- budjetin karsinta, Suomen nettomaksuosuus on yli 600 miljoonaa euroa vuodessa), kannatamme kehitysavun suuntaamista nykyistä enemmän katastrofirahoituksen suuntaan, maahanmuuttopolitiikka on uudistettava, toimeentulotuki ja omaishoidontuki on siirrettävä KELA: n hoidettavaksi, kuntien johtavien viranhaltijoiden viiden vuoden irtisanomissuoja on kuntaliitosten yhteydessä purettava ja kielipolitiikka on suunnattava uudella tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)