Verkkouutiset

SAK:n Tukiainen: Talvivaaran yrityssaneeraus parempi kuin konkurssi

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen arvioi, että kaivosyhtiö Talvivaaran hakeutuminen yrityssaneeraukseen on konkurssia parempi vaihtoehto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiaisen mielestä Talvivaaran toiminnan turvaamiseksi on kuitenkin tehtävä nyt kaikki mahdollinen.

– Yrityssaneerauksen turvin nykyiset omistajat voivat hakea uusia rahoittajia ja harkita toiminnan jatkamista, Tukiainen sanoo.

Talvivaara on tänään kertonut myös koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista. Tukiainen muistuttaa, että yhtiö on alueensa merkittävä työllistäjä, kun kerrannaisvaikutuksineen kyse on vähintään parista tuhannesta työpaikasta.

– Välittömästi neuvottelut koskettavat noin tuhatta työpaikkaa.

Tukiainen huomauttaa lisäksi, että kaivostoimintaa rahoitettaessa ei voida toimia lyhytjänteisesti ja kvartaalitalouden säännöillä.

– Alan luonteeseen kuuluu pitkäjänteisyys. Nikkelin hinta kääntyy jossain vaiheessa uuteen nousuun. Olisi järjetöntä jättää Talvivaaran arvokkaat malmivarat hyödyntämättä maamme ja erityisesti pohjoisen Suomen hyväksi.

Talvivaaran kohtalolla on merkitystä myös ympäristölle.

– Jos kaivoksen toiminta joudutaan ajamaan alas, ympäristöongelmat kaatuvat yhteiskunnan kontolle. Se maksaisi kymmeniä, mahdollisesti jopa satoja miljoonia euroja, Tukiainen muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)