Verkkouutiset

Entinen EK-pomo Talouselämässä: Velkarahalla ei kannata leikkiä rikasta miestä

Entisen Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Lasse Laatusen mukaan Suomen julkinen sektori on maailman suurimpia bruttokansantuotteeseen suhteutettuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entisen Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Lasse Laatusen mielestä seuraavan eduskunnan ja hallituksen yhtenä päätavoitteena pitäisi olla julkisen sektorin pienentäminen ja byrokratian karsiminen.

Tämä pitäisi Laatusen mukaan toteuttaa ronskisti koko vaalikauden ohjelmalla. Hänen mukaansa ”Velkarahalla ei kannata leikkiä rikasta miestä. Ei ainakaan, jos seura ei ole Pohjois-Koreaa, Kuubaa tai Valko-Venäjää parempaa”, Laatunen sanoi Talouselämän vaalitebatissa.

”Kysymys byrokratian purkamisesta on tärkeä sekä kansantaloudellisesti että kansalaisten ja yritysten näkökulmasta moraalikysymyksenä. Verotuksella kerättyjä varoja on käytettävä nuukasti ja suurella vastuuntunnolla.”

Lasse Laatunen korostaa, että osa julkisen sektorin byrokratiasta on välttämätöntä ja tärkeää verovarojen käyttöä.

”Osa byrokratiasta on kansalaisten ja yritysten turhaa holhoamista, liioiteltua laillisuusvalvontaa, yliorganisointia tai puolueiden palkkiovirkoja.”

Hän muistuttaa, että Suomen julkinen sektori on maailman suurimpia bruttokansantuotteeseen suhteutettuna.

”Suomi on samassa kokoluokassa Pohjois-Korean, Kuuban, Valko-Venäjän, Kiribatin, Tuvalun ja Marshallsaarten kanssa. Seura ei todellakaan imartele.”

Lasse Laatunen pitää Suomea yhden asian virkamiesten luvattuna maana.

”On tietosuojavaltuutettu, tasa-arvovaltuutettu, yhdenvertaisuusvaltuutettu (aikaisemmin vähemmistövaltuutettu), ulkomaalaisvaltuutettu, lapsiasiamies, konkurssiasiamies, yhteistoiminta-asiamies jne. Heillä kaikilla on omat toimistonsa henkilökuntineen.”

”Kansa maksaa holhoamisensa veroina.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)