Verkkouutiset

Keskustan Tiilikainen: Sote pelastui

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen mukaan opposition ja hallituksen yhteistyönä sopima sote-malli turvaa lähipalvelut koko Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hänen mukaansa se nopeuttaa pääsyä lääkärille ja lopettaa ihmisten pompottelun hoitopaikan luukulta toiseen.

Kimmo Tiilikainen katsoo, että palvelujen järjestämisvastuu kotikuntien ja sote-palvelujen viiden alueellisen järjestäjän välillä on keskustan kotikunta-maakuntamallin mukainen.

– Kotikunnissa päätetään jatkossakin esimerkiksi lasten päivähoidosta, peruskoulusta, kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-aikapalveluista, asuinviihtyvyydestä ja elinvoimasta, hän sanoo.

Tiilikainen toteaa, että käytännössä ratkaisu poistaa paineen ”järjettömiltä kuntaliitoksilta”.

– Päätösvalta suomalaisten lähipalvelujen ja kotikuntien tulevaisuudesta on siellä, minne se kuuluu – kuntalaisilla ja kuntien päättäjillä, hän toteaa.

– Nyt yksi iso asia on saatu ratkaisuun. Seuraavaksi meidän on keskityttävä siihen, miten ihmisille saadaan töitä sekä Suomen talous kuntoon ja kasvuun, Tiilikainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)