Verkkouutiset

SDP:n presidenttiehdokkaaksi valittu Tuula Haatainen kannattaa feminismiä ja kehitysapua, vastustaa Natoa

Sosialidemokraattien tuore presidenttiehdokas on pitänyt puheen puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidenttiehdokkaaksi valittu kansanedustaja Tuula Haatainen nosti puheessaan esiin hyvinvointivaltion merkityksen ja oman tiensä Soisalon saarelta Itä-Helsinkiin.

– Tavallisesta voi tulla mitä tahansa, hän kuvaa ihannettaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Haataisen mukaan Suomen kärkipaikka lukuisissa vertailuissa ei ole sattumaa.

Erityisesti ehdokas painotti koulutuksen merkitystä ja nosti esiin muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Suomelle antamat kehut kyberturvallisuudesta.

Haataisen mukaan on usein puhuttu paisuneesta hyvinvointiyhteiskunnasta. Tällä kuitenkin tarkoitetaan hänen mukaansa yleensä sitä, miksi hyvinvointivaltio on ylipäänsä olemassa.

– Se ei ole paisumista.

Ehdokkaan mukaan Naton laajentuminen Itämeren ympärille ymmärrettävää historiallisista syistä, mutta Suomen historia on erilainen kuin entisillä Varsovan liiton mailla. Haatainen kannattaa Nato-yhteistyötä, mutta vastustaa jäsenyyden hakemista.

Kansainvälisten kysymysten osalta ehdokas painottaa erityisesti ilmastonmuutoksen merkitystä, naisten ja tyttöjen aseman parantamista ja kehitysyhteistyötä. Viimeksi mainittuun osoitettujen määrärahojen leikkaamista hän pitää lyhytnäköisenä.

– Suurin haaste tulevaisuudellemme on ilmastonmuutos.

Lisäksi Haatainen lähetti terveisensä Ruotsin demareita edustavalle ulkoministeri Margot Wallströmille ja totesi, että he tulevat tekemään tulevaisuudessa yhdessä feminististä ulkopolitiikkaa.

Valtiotieteen maisteri ja sairaanhoitaja

11.2.1960 Tuusniemellä syntynyt Haatainen on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri ja sairaanhoitaja.

Hän on ollut kansanedustajana Helsingin vaalipiiristä vuosina 1996–2007 ja uudelleen vuodesta 2015 sekä toiminut vuodesta 2015 alkaen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana.

Jäätteenmäen ja Vanhasen hallituksessa Haatainen on toiminut opetusministerinä vuosina 2003–2005 ja sosiaali- ja terveysministerinä 2005–2007.

Vuodesta 2007 hän toimi Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajana, josta siirtyi Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi.

Haatainen on naimisissa Janne Metsämäen kanssa ja hänellä on kaksi lasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)