Verkkouutiset

Parisuhde tulee viemään uudessa eläkeuudistuksessa tuloista 71,64 euroa

Miksi uudessa uudistuksessa yksinasuvat saavat vähemmän kansaneläkettä kuin avio- ja avoliitossa elävät?
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Parisuhde siis vie tuloista 71,64 euroa. Mitä tällä saavutetaan, ihmettelee piraattipuolueen eurovaaliehdokas Tuukka Virtaperko Uusi Suomi Puheenvuoro -blogissaan.

Ensi vuoden alusta alkaen yksinasuvan kansaneläke tulee olemaan 633,91 euroa kuukaudessa ja avio- ja avoliitossa olevan 562, 27 euroa kuukaudessa.

Laskelmat ja arviot perustuvat Kelan antamaan tiedotteeseen.

Virtaperkon peräänkuuluttaa blogikirjoituksessaan, ettei suomalaisia pitäisi kannustaa yksinasumiseen.

”Parisuhde voi olla ihmiselle tuki ja turva, ja se saattaa edesauttaa työkyvyttömyyseläkkeeltä kuntoutumista, varsinkin jos eläke johtuu mielenterveyssyistä. Silti sosiaaliturvajärjestelmämme ilmeisesti katsoo avoliiton ja avioliiton yhteiskuntaan kohdistuviksi rasitteiksi”, hän kirjoittaa.

Virtaperko on sitä mieltä, että aihe on ajankohtainen ja erittäin mielenkiintoinen. Asiaa ei juurikaan tunneta, eikä siitä ole herännyt keskustelua.

”Suomessa ei ole tapana puhua raha-asioista. Nähdäkseni tämä kulttuuri on edesauttanut sellaisen tilanteen syntyä, jossa raha-asiamme ovat aika sekaisin eivätkä ihmiset myöskään tiedä niistä paljoa”, kiteyttää Virtaperko.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)