Verkkouutiset

”Tarkistetaan törkeiden seksuaalirikosten rangaistustasoa” – kansanedustaja kiirehtii hallitusohjelman kirjausta

Kokoomuksen Wille Rydmanin mukaan oikeusjärjestelmä ei suojaa uhrin asemaa lähimainkaan riittävästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin käräjäoikeus antoi tiistaina tuomion Tapanilan raiskaustapauksessa. Kaksi syytettyä jätettiin tuomitsematta, kaksi sai alaikäisinä vuoden ehdollista ja yksi sai vuoden ja neljä kuukautta vankeutta. Oikeuden mukaan raiskaus ei ollut tärkeä. Oikeus kohtuullisti kaikkien rangaistusta poikkeuksellisen julkisuuden vuoksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman siteeraa Facebookissa uuden hallituksen hallitusohjelmaa: ”Varmistetaan, että rikoksista annettavat rangaistukset ovat oikeudenmukaisessa suhteessa teon moitittavuuteen. Tarkistetaan ensikertalaisuussäännöksiä, väkivaltarikosten sekä lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten rangaistustasoa sekä ehdollisen vankeustuomion tehostamismahdollisuuksia, kuten lyhyt ehdoton vankeus, yhdyskuntapalvelu ja valvottu koevapaus. Vapautuville vangeille tehtävää vaarallisuusarviota laajennetaan ja vankien vapauttamista harkittaessa kiinnitetään entistä enemmän huomiota vangin vaarallisuuteen”.

– Viime päivien uutiset osoittavat, että näiden kirjausten toteuttamisella on kiire, Wille Rydman kirjoittaa.

– Suomessa liikkuu vapaalla jalalla sellaista ainesta, jonka todellakaan ei pitäisi. Eikä oikeusjärjestelmämme suojaa uhrin asemaa lähimainkaan riittävästi, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)