Verkkouutiset

Björn Wahlroos HS:ssa: Suomen olisi ollut parempi pysyä markassa

Kauppatieteiden tohtori Björn Wahlroosin mielestä Suomen olisi tullut jäädä yhteisvaluutta euron ulkopuolelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uutta kirjaansa Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta markkinoiva Björn Wahlroos sanoo Helsingin Sanomissa euroon menoa vääräksi ratkaisuksi.

”Jälkikäteen tehty johtopäätös täytyy olla, että Suomelle olisi ollut parempi olla liittymättä euroon”, Björn Wahlroos toteaa.

Hän korostaa puhuvansa jälkiviisauden valossa. Wahlroosin mukaan Suomen ”pyrkimisestä EU:n ytimiin ei ole ollut vastaavaa hyötyä” ja olisi ollut parempi jäädä euron ulkopuolelle Ruotsin ja Tanskan kanssa.

”Luultavasti olisi ollut fiksumpaa, jos emme olisi liittyneet, koska silloin voisimme korjata ongelmamme tällä hetkellä, tai merkittävän osan niistä”, hän perustelee.

Wahlroos lisää, että EU:sta on tullut paljon hyvää ja eurolla on suuri arvo kansainvälisenä luotettuna sopimusvaluuttana. ”Paikallistason arkiset sopimukset pitäisi silti kirjoittaa toisella valuutalla”, markoissa.

Takaisin markkaan on hänen mielestään kuitenkin ”teoreettinen argumentti”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)