Verkkouutiset

Kansanedustajan mukaan Rami Adhamin tapaus on opetus maailmanparantajille monikulttuurisuudesta

Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkalan mukaan lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin tapaus on osoitus suomalaisten laskevasta arviointikyvystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala kirjoittaa Uuden Suomen Puheevuoro-blogissaan Rami Adhamin onnistuneen vedättämään monia julkisuuden henkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja poliitikkoja.

Hän kirjoittaa otsikolla Rami valehteli – tervetuloa monikulttuuriseen Suomeen.

– Niinhän siinä käy, kun pitää saada olla niin hyvää, niin tosi hyvää, ihmistä ulospäin, hän toteaa.

Vesa-Matti Saarakkalan mukaan ”on huolestuttavaa, että yhä monikulttuurisemmassa yhteiskunnassamme, jossa huijareita riittää entistä enemmän, suomalaisten arviointikyky samaan aikaan näyttää laskevan”.

– Voi tietysti olla, että julkisuus on yksi tekijä tässä massahurmaantumisilmiössä, koska yhä useampi haluaa olla koko ajan pätemässä ja esillä. Kyse on kollektiivisesta hölmöläisyydestä, kansanedustaja sanoo.

Saarakkala luonnehtii Rami Adhamin tapausta ”hyväksi opetukseksi meidän maailmanparantajillemme siitä, mitä on monikulttuurisuus”.

– Suomalainen kunniakulttuuri on aivan toisenlainen kuin se kulttuuri, mistä Rami tulee. Jos tätä ei ymmärretä, Suomessa tullaan tekemään massiivinen ja korjaamaton yhteiskuntapoliittinen virhe, hän sanoo.

Sen jälkeen Saarakkala toteaa, että ”tätä edellistä ei tietenkään saisi sanoa tai kirjoittaa, mutta kirjoitan sen, koska ei pidä poliittisen korrektiuden nimissä antaa ’paremman väen’ mädättää omaa kansallista kulttuuriamme oman itsensä pönkittämisilmiön varjolla”.

Eräs Vesa-Matti Saarakkalan blogia kommentoineista kysyy, miten leimaamisajatukseen sopii se, että ”Adhamin ketkuilua paljastivat nimenomaan muista kulttuureista olevat, myös syyrialaiset ihmiset”.

– Olisi mukava kuulla tunnustus, että punaviherhippiporukkaan itsensä lukevat kaupunkiliberaalit edes joskus myöntäisivät, että ovat ainakin toisinaan hieman hyväuskoisia hölmöjä. Edes jonkinasteinen itsekriittisyys toisi uskottavuutta teidän maailmanparannusagendallenne, kansanedustaja vastaa.

Hän toteaa myös muun muassa olevansa hyvillään siitä, että virkamieskunnastakin pääosa tekee esimerkiksi turvapaikkapäätöksiä faktojen eikä tunteiden pohjalta.

– Tämä maa ajautuisi täyteen kaaokseen, jos punaviherhäslääjät pääsisivät näitä toimintalinjoja nykytilanteessa vetämään. He ovat pohjimmiltaan kommunisteja, koska rahahan ei heidän säkistään lopu koskaan, Saarakkala toteaa.

Kansanedustaja sanoo lisäksi, että ”maahanmuuttovirastosta pitäisi antaa kenkää niille, jotka ovat lähteneet sinne ensisijaisesti toteuttamaan omaa poliittista katsomustaan ja vasta toissijaisesti tekemään työtä käskettyä”. Hän toteaa viittaavansa ”taannoisiin nimettömiin avautumisiin, joita tiedotusvälineiden mukaan virastosta on kuultu”.

Helsingin Sanomien paljastusten perusteella Aleppon lelusalakuljettajana tunnettuna hyväntekijänä mainetta niittäneen Adhamin toimintaan liittyy useita epäselvyyksiä.

Adhamin uskotaan muun muassa esittäneen julkisuudessa tekaistun tarinan loukkaantumisestaan pommituksessa Syyriassa. Lisäksi Adhamin avustustyöhön ja hänen väitetysti johtamaansa Suomi-Syyria-yhteisöön liittyy epäselvyyksiä.

Esimerkiksi yhteisön rahastonhoitaja ja hallituksen jäsen Tuuli Tukiainen on kertonut, ettei edes tiennyt kuuluneensa järjestön johtoon. Adham ei puolestaan taas itse kuulu paperilla lainkaan yhteisön hallitukseen, vaikka on esiintynyt sen puheenjohtajana.

Adhamin Syyrian orpolapsille toimittamaan taloudelliseen apuun on myös liittynyt epäselvyyksiä. Rahaa on Helsingin Sanomien selvitysten perusteella saattanut päätyä perille Adhamin kertomaa vähemmän.

Adham on kiistänyt hänestä esitetyt väitteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)