Verkkouutiset

Vihreiden Jani Toivola: Hallitus leikkaa koulutuksesta jopa kolme miljardia euroa

Vihreiden mielestä koulutuksen kehitykseen varatut 300 miljoonaa euroa ovat pisara meressä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden eduskuntaryhmä näkee ristiriidan siinä, että toisaalta hallitus puhuu tulevaisuuden koulusta ja sen kehittämisestä, mutta toisaalta se on kohdentamassa koulutukseen 600 miljoonan euron suorat leikkaukset.

– OAJ:n laskelmien mukaan hallituksen toimet ovat vaalikauden päättyessä leikanneet koulutuksesta kumulatiivisesti jopa 3 miljardia euroa, totesi vihreiden ryhmäpuheen koulutusta koskevassa välikysymyskeskustelussa pitänyt kansanedustaja Jani Toivola.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vihreiden mukaan hallitus on myös avaamassa ovea koulutuksen maksullisuudelle ja heikentämässä tukijärjestelmän leikkauksilla opiskelijoiden taloudellista asemaa.

– Näitä emme voi hyväksyä.

Vihreiden mukaan varmin tie epäonnistumiseen ja ei-toivottuihin tuloksiin kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla on leikata merkittävästi koulutuksesta ja sitä kautta heikentää tasavertaisten mahdollisuuksien yhteiskuntaa.

Vihreiden mielestä koulutuksen kehitykseen varatut 300 miljoonaa euroa ovat pisara meressä.

– Ne eivät riitä tuomaan toivottua tulosta. Päädytään tilanteeseen, jossa tulevaisuuden koulutuksen ja koko yhteiskunnallisen kehityksen suuntaa ohjaavat leikkaukset vision ja tavoitteiden sijaan, Toivola näkee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)