Verkkouutiset

Työmaa Helsingissä. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kansanedustajan mukaan rakennusala jätettiin kriisissä yksin

Rakennusalalla on tehty kuluvana vuonna konkursseja noin 70 yrityksen kuukausitahtia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusteollisuus RT:n mukaan alan työttömyyden kasvun odotetaan voimistuvan kesällä. Rakentamisen historiallisen matalan tason on varoitettu uhkaavan talouskasvua.

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoman mukaan valtio on jättänyt rakennusalan ilman riittävää tukea, mikä voi johtaa verotulojen menetykseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ympäristöministeriön hallinnonalan kehysriihen leikkauksista merkittävin on Heinäluoman mielestä kohdistunut erityisryhmien asuntojen rakentamiseen tarkoitettuihin investointiavustuksiin.

– Laskennallisesti vähennys tarkoittaa, että kuluvana vuonna hankkeita voitaisiin käynnistää yli 400 miljoonan euron arvosta, mutta ensi vuonna vain alle sadalla miljoonalla. Tämä siis tilanteessa, jossa rakennusala tarvitsisi kipeästi elvytystä, Eveliina Heinäluoma toteaa tiedotteessa.

SDP-edustajan mukaan erityisryhmien investointiavustuksen leikkaus on ristiriidassa hallituksen tavoitteen kanssa poistaa pitkäaikaisasunnottomuus vuoteen 2027 mennessä, sillä avustuksen turvin on rakennettu myös asunnottomille kohdennettuja vuokra-asuntoja.

– Samalla pitkäaikaisasunnottomuuden poistamiseen osoitetaan kuitenkin erikseen rahoitusta vuosina 2025–2026 vuosittain 4–5 miljoonaa euroa. Käsittääkseni pitkäaikaisasunnottomuutta saataisiin vähennettyä ennen kaikkea järjestämällä asunnottomalle asunto, Heinäluoma toteaa.

Hän huomauttaa, että tällä hetkellä rakennusalan työllisyys on alimmillaan 25 vuoteen, minkä lisäksi rakennusalalla on tehty tänä vuonna konkursseja noin 70 yrityksen kuukausitahtia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)