Verkkouutiset

Israelin helikopteri Gazan yllä toukokuussa. / LEHTIKUVA / AFP / JACK GUEZ

Israel luopui suunnitelmasta hyökätä etelään

Maan asevoimat aikoo taistella Hamasia vastaan pienemmän mittakaavan operaatioilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin uskotaan luopuneen pääministeri Benjamin Netanjahun aiemmasta suunnitelmasta, jossa Gazan eteläosissa sijaitsevaan Rafahin kaupunkiin olisi toteutettu laaja maahyökkäys.

Operaation sijasta terroristijärjestö Hamasin taistelijoita pyritään eliminoimaan pienemmän mittakaavan iskuilla.

Yhdysvallat on kehottanut viikkokausia Israelia pidättäytymään hyökkäyksestä Rafahiin. Egyptin rajalla sijaitseva kaupunki on säästynyt aiemmilta taisteluilta, minkä lisäksi alueelle on kerääntynyt satoja tuhansia pakolaisia.

Korkea-arvoinen amerikkalaislähde sanoo Telegraph-lehdelle, että Israel on ilmeisesti kuunnellut varoitusta.

– Voi sanoa, että Israel on päivittänyt suunnitelmiaan. He ovat ottaneet huomioon monia esittämiämme huolia, nimettömänä pysyttelevä lähde sanoo.

Israelin pääministerin ja Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivanin viimeviikkoisia keskusteluita kuvaillaan ”rakentaviksi”.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut julkisesti vastustavansa Israelin laajaa operaatiota Rafahissa mahdollisten siviiliuhrien vuoksi. Politicon mukaan Israel on kaukana Netanjahun tavoitteesta saavuttaa ”totaalinen voitto”, sillä Hamas on menettänyt viime syksyn jälkeen enintään 35 prosenttia taistelijoistaan.

Noin kaksi kolmasosaa äärijärjestön tunneleista on edelleen toimintakunnossa. Hamas on lisäksi värvännyt riveihinsä tuhansia uusia taistelijoita sodan alun jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)