Verkkouutiset

”Nousun takana on Venäjän aggressiivinen käytös” – selitys upseerien Nato-kannalle

Upseerit ovat huolissaan itsenäisen puolustuksen uskottavuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Upseerit ovat tuoreen kyselyn mukaan vahvasti Nato-jäsenyyden kannalla. Upseeriliiton teettämä kysely osoittaa, että Naton kannatus on kolmessa vuodessa noussut kohisten.

– Arvioin, että Naton kannatuksen nousun takana on Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen muutenkin aggressiivinen käytös, kertoo Upseeriliiton pääsihteeri Hannu Sipilä Verkkouutisille.

Upseereista 61 prosenttia kannattaa Suomen liittymistä Naton jäseneksi. Kannatus on noussut 10 prosenttiyksikköä vuoden 2013 jäsenkyselyyn verrattuna.

Viime kerralla evp-upseerit olivat aktiiviupseereita enemmän Naton kannalla, mutta nyt nimenomaan aktiiviupseerien Nato-kannatus on kolmessa vuodessa hypännyt 49 prosentista 64 prosenttiin.

Upseeriliitto teettää kerran kolmessa vuodessa kaikille jäsenille lähetettävän kyselyn. Edellinen vastaava oli loppuvuodesta 2013.

Sipilä arvioi, että paitsi Venäjän toimet, myös itsenäiseen puolustukseen vaaditut varat ja itse asiassa niiden riittämättömyys kaatavat vaakaa kohti Nato-jäsenyyttä.

– Kuten tuloksista näkyy, nykyisten puolustusmäärärahojen ei arvioida riittävän uskottavaan itsenäiseen puolustukseen. Upseerit toki haluaisivat, että Suomella on omastakin takaa uskottava puolustus, mutta tietävät, että Nato toisi sen päälle vielä lisää puolustuskykyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)