Verkkouutiset

IL: Venäjä kerää Suomesta uhritarinoita – ”ei nähdä enää ystävämaana”

Venäjän ulkoministeriön alainen ulkovenäläisten koordinaationeuvosto etsii Suomessa tarinoita venäläisvähemmistön kokemasta syrjinnästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti kertoo, että venäläisten kertomat epäkohdat Suomesta välitetään Kremliin. Koordinaationeuvosto kannustaa kirjelmöimään suoraan presidentti Vladimir Putinille. Nettisivuilla on tarkoitukseen sähköpostilomake.

Neuvostoon kuuluu Venäjän Suomen suurlähetystön henkilökuntaa ja maahanmuuttoaktiiveja. Nettisivuilla kerrotaan, että ne on valmisteltu ”tiiviissä yhteistyössä Venäjän Suomen-lähetystön kanssa”. Venäjä on perustanut vastaavia neuvostoja moniin muihinkin maihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Venäläisen Kulttuuridemokraattisen Liiton puheenjohtaja Kyösti Kozlov sanoo IL:ssa, että Suomessa on runsaasti ryssävihaa, russofobiaa, rasismia, Karjala takaisin -henkeä ja talvisodan traumoja.

Kozlov pitää valitusmahdollisuutta Putinille ”loistavana tukena ja turvana” Suomessa oleville Venäjän kansalaisille.

”Venäjä antaa tätä kautta kansalaisilleen mahdollisuuden kertoa niistä olosuhteista, joissa he elävät”, Kozlov toteaa.

”Jos pahaa oloa on, niin tokihan siitä on kerrottava. Suomi on poikkeuksellisen tyly maa venäläisiä maahanmuuttajia kohtaan”.

Kozlov sanoo, että ”Suomea ei nähdä Venäjällä enää entisenä ystävämaana. Suhde on rapautunut EU-jäsenyyden aikana, ystävästä on tulossa ainakin mielikuvien tasolla vihamies”.

Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith pitää outona, että Suomeen muuttaneita kannustetaan kirjelmöimään Venäjän eikä Suomen presidentille.

”Ulkovenäläisiä asuttavien valtioiden pitäisi ottaa Venäjän toimet vakavasti ja pyrkiä kaikin tavoin ennaltaehkäisemään uhrikokemusten syntyä ja niillä provosoituja konflikteja”, Hanna Smith sanoo.

Suomessa on noin 70 000 venäjänkielistä maahanmuuttajaa. Heistä 20 000:lla on kaksoiskansalaisuus. Yksinomaan Venäjän kansalaisia on noin 31 000.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)