Verkkouutiset

Wille Rydman: Miljoonilla Lähi-idästä tai Afrikasta saapuvilla ei mitään edellytyksiä työmarkkinoille

Kansanedustajan mielestä kaikki toivottavat osaavat ja työteliäät ihmiset Suomeen tervetulleiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman on jakanut Facebookissa tästä aukeavan Helsingin Sanomain uutisen Turvapaikanhakijat eivät työllisty – etenkin Irakista ja Somaliasta tulevien työllisyys on hyvin heikko.

– Suomessa on hyvin vähän sellaisia töitä, joille voisi odottaa kielitaidottomien ja kouluttamattomien ihmisten työllistyvän. Automatisaatio ja robotisaatio vähentävät ylipäätäänkin jatkuvasti matalan vaatimustason työtehtäviä kaikissa kehittyneissä maissa. Tekninen kehitys heikentää vuosi vuodelta myös työvoimapulaan liittyvien ennusteiden uskottavuutta, Wille Rydman kirjoittaa saatteessa.

Hänen mukaansa kukaan tuskin on eri mieltä siitä, että osaavat ja työteliäät ihmiset ovat Suomeen tervetulleita ja jopa toivottuja.

– On kuitenkin täysin epärealistista kuvitella, että miljoonilla Lähi-idästä tai Saharan eteläpuolisesta Afrikasta saapuvilla ihmisillä olisi mitään edellytyksiä integroitua eurooppalaisille työmarkkinoille, Rydman toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)