Verkkouutiset

AL: Työterveyshuolto saatetaan lopettaa

THL:n pääjohtaja Juhani Eskola ennustaa työterveyshuoltojärjestelmän loppua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Juhani Eskola ennustaa Aamulehdessä, että työterveyshuolto keskittyy jatkossa vain ennaltaehkäisyyn.

Nykyisenkaltaista sairaudenhoitoon painottunutta työterveyshuoltoa ei hänen arvionsa mukaan tulevaisuudessa enää ole.

”Jos sote-uudistuksen tavoitteet otetaan tosissaan, siihen pitää puuttua. Kyse on paitsi tasa-arvosta, myös siitä, että kaikille saadaan järjestettyä niin hyvät palvelut kuin mahdollista”, Juhani Eskola toteaa.

Eskolan mukaan työterveyshuollon olisi tarkoituksenmukaista antaa keskittyä ennaltaehkäisevään työhön ”mitä varten se on alun perin perustettukin”. Työterveyshuollon laajeneminen on hänen mukaansa luonut kaksijakoisen systeemin.

”Me työntekijät olemme hyvin etuoikeutetussa asemassa. Pääsemme halutessamme vastaanotolle samana iltapäivänä, kun toiset jonottavat pitkiäkin aikoja terveyskeskukseen”, Eskola perustelee.

Pääjohtajan mukaan asia tulee ratkaistavaksi vasta ensi vaalikaudella, kuten tehdään soteen liittyviä rahoitusratkaisuja. Hän tietää asiaan liittyvän vahvoja tunteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)