Verkkouutiset

Mediaviikko: Venäläisten usko maan median antamaan kuvaan Ukrainasta rapisee

Enää reilut puolet venäläisistä uskoo, että Venäjän media antaa oikean kuvan Ukrainan tapahtumista, kirjoittaa Mediaviikko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen tutkimuslaitos Levadan tuoreen mielipidekyselyn mukaan liki kolmannes venäläisistä on sitä mieltä, että Venäjän media lietsoo sotaa Ukrainaa vastaan.

Usko Venäjän median, ennen muuta television, objektiivisuuteen vähenee. Heinäkuusta elokuuhun luottamus on pudonnut neljä prosenttiyksikköä eli 54 prosenttiin. Lähes viidennes venäläisistä ei osaa ottaa kantaa luotettavuuteen.

Vastaajista 29 prosenttia uskoo, että Venäjän mediaa käytetään propagandan välineenä Ukrainaa vastaan ja heistä 12 prosenttia pitää toimintaa hyvin vahingollisena.

Reilut puolet eli 59 prosenttia venäläisistä on sitä mieltä, että Venäjän ja Ukrainan välillä ei ole sotaa, 26 prosenttia pitää sotaa tosiasiana ja 15 prosenttia ei tiedä, kertoo Levadan selvitys.

Valtion kontrollissa oleva televisio on venäläisten ylivoimaisesti tärkein uutislähde Ukrainan kriisistä. Venäläisistä 93 prosenttia pitää televisiota tietolähteenään.

Tutkimuslaitos Levada toimii länsimaisten mielipidetutkimuslaitosten tapaan. Levada haastatteli tutkimukseen 1600 ihmistä 134 paikkakunnalla 46 alueella eri puolilla Venäjää 22 .-25. elokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)