Verkkouutiset

Jopa 10 000 työpaikkaa – turvetuotanto jakaa mielipiteitä hallituksessa

Ympäristöministeri Ville Niinistön mielestä turpeen käytöstä tulisi luopua. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo on toista mieltä. Hitaan lupaprosessin kehittämisestä ollaan kuitenkin samoilla linjoilla yli puoluerajojen, kertoo Sunnuntaisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen mukaan turvetuotanto jakaa ministerien mielipiteet. Ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr.) mukaan turpeen käytöstä voidaan luopua 20 vuoden kuluessa.

Niinistö haluaa lisätä nopeasti Suomen energiaomavaraisuutta Venäjän tilanteen vuoksi. Omavaraisuutta voidaan hänen mukaansa nostaa lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) pitää turvetta hyvänä energianlähteenä myös tulevaisuudessa. Samoilla linjoilla on myös huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osaston johtaja Risto Leukkunen, joka pitää turvetta tärkeänä energianlähteenä. Turvetuotanto myös työllistää noin 10 000 suomalaista.

Vanhoja turvesoita poistuu tällä hetkellä käytöstä enemmän kuin uusia tulee tilalle, sillä ympäristölupien käsittely on jumiutunut aluehallintovirastoissa. Pisimmillään lupahakemusten käsittely voi viedä vuosia. Uuden tuotantoalueen saaminen käyttöön voi kestää jopa 15–20 vuotta.

Syyskuussa voimaan astuvan uuden ympäristönsuojelulain arvellaan hidastavan lupaprosessia turpeen osalta entisestään. Sekä Niinistön että Orpon mielestä luvitusongelma on saatava ratkaistua.

– Tavoitteena on, että vuoden kahden sisällä keskimääräinen käsittelyaika on neljä viisi kuukautta lyhyempi kuin nyt, Niinistö kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)