Tulli lopettaa jatkuvan läsnäolonsa kaikilla Tornion rajanylityspaikoilla

Tulli jatkaa valvontaa Tornion ja Aavasaksan rajanylityspaikoilla liikkuvalla toimintamallilla.

  • LKS 20150925 Tulli tarkastaa Ruotsista saapuvat autot 25. syyskuuta 2015. Torniossa alettiin tiistaista lähtien tarkastaa rajan yli tulevia ihmisiä, joiden arvellaan hakevan turvapaikkaa Suomesta. ... Finnish customs officers stop and inspect cars on Finland's northern border with Sweden on September 25, 2015 to prevent illegal immigration and human trafficking. According to current predictions, about 30,000 asylum seekers will arrive in Finland this year. STR / LEHTIKUVA Panu Pohjola

    Tulli tarkasti Torniossa Ruotsista saapuvia autoja syyskuussa.

    ()

Tulli luopuu jatkuvasta läsnäolostaan kaikilla Tornion rajanylityspaikoilla ja jatkaa valvontaa Tornion ja Aavasaksan rajanylityspaikoilla liikkuvalla toimintamallilla.

Samalla viime vuoden syyskuussa toteutetut erityiset liikennejärjestelyt puretaan ja ympärivuorokautisesta miehityksestä luovutaan.

Liikkuva toimintamalli mahdollistaa Tullin mukaan partioiden nopean kohdentamisen niille rajanylityspaikoille, joissa edellytetään tullivalvonnan toimenpiteitä.

Tullin mukaan tähän mennessä läntisen maarajalla toteutettu tullivalvonta on paljastanut suuren määrän rikollisuutta, joista jatkotoimenpiteitä vaatineita tapauksia on yli 200.

Tulli on ottanut haltuun yli 400 kiloa nuuskaa, jonka vältettyjen verojen määrä on noin 160 000 euroa. Huumausainerikoksia on paljastunut noin 30.

Tulli kertoo myös paljastaneensa kymmenittäin liikenneturvallisuuteen liittyviä tapauksia sekä muutamia lääke- ja dopingrikoksia sekä polttoaineen väärinkäyttö- ja autoverotapauksia.

Lisäksi Tulli on tavoittanut tullivalvonnan yhteydessä etsintäkuulutettuja henkilöitä ja laitonta omaisuutta sekä paljastanut laittoman maahantulon järjestämisiä yhteistyössä Rajavartiolaitoksen ja poliisin kanssa.

Tulli aloitti 22. syyskuuta sisäliikenteen tullivalvontatoimet Tornion ja Aavasaksan alueella. Tullivalvonta toteutettiin osana muiden viranomaisten, kuten poliisin ja Rajavartiolaitoksen tehostamistoimia läntisellä maarajalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.