Verkkouutiset

TS: Uusi kansalaisaloite on jo hyväksytyn aloitteen vastakohta – miten eduskunta toimii?

Sukupuolineutraalia avioliittoa vastustava kansalaisaloite on kerännyt yli 40 000 allekirjoitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Aitoa avioliittoa” kannattava kansalaisaloite näyttää ylittävän vaaditun 50 000 allekirjoittajan rajan. Aloite on vastakohtainen eduskunnan joulukuussa 2014 hyväksymälle kansalaisaloitteelle sukupuolineutraalista avioliitosta.

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.) sanoo Turun Sanomissa, että kansalaisaloiteprosessi kaipaisi tältä osin uudistusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Prosessit eivät voi mennä niin, että heti lain hyväksymisen jälkeen tehdään vasta-aloite. Yksi päätös on tehty, sitä pitäisi kunnioittaa.

Avioliittolain vasta-aloite kuitenkin on tehty ja tulee eduskuntaan, jos siihen löytyy 10 000 allekirjoittajaa lisää. Allekirjoitusaikaa on syyskuun loppuun.

– Kansalaisaloite saa arvokkaan käsittelyn. Lakivaliokunta päättää asiasta itsenäisesti, Tolvanen toteaa.

Eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola sanoo yleisellä tasolla, että periaatteessa on mahdollista kumota jo hyväksytty laki.

– Aloite lain kumoamisesta tulee etenemään samalla prosessilla kuin muutkin lait, Maija-Leena Paavola sanoo.

Jos aloitteet olisivat saapuneet eduskuntaan samaan aikaan, niillä olisi Paavolan mukaan saattanut olla vaikutusta toisiinsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)