Poliisi puuttuu tehostetusti autojen tuulilasien tarroihin, verhoihin ja viireihin

Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa.

  • LKS 20160112 - Rekat hyytyivät Lauttasaarentien mäkeen Helsingissä 12. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Ammattikuljettajien autojen tuulilaseja tarkkaillaan ensi viikolla.

    ()

Poliisin tiedotteen mukaan raskaan liikenteen tehostettua valvontaa suoritetaan porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla. Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista Truck & Bus -valvontateemaa.

Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä kuljetusrikollisuuden torjunta ja paljastaminen.

"Erityisenä teemana valvonnassa on ammattikuljettajien ajon aikaista tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden kuten puhelinten, tablettien ja näkökentän esteiden valvonta. Tällaisia näköesteitä ovat erityisesti eteenpäin ja kulkusuunnassa etuoikealle näkyvyyttä haittaavat koriste-esineet kuten tarrat, viirit, verhot sekä koetaululle sijoitetut tavarahyllyt", poliisitarkastaja Kari Onninen poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Lisäksi kiinnitetään huomiota ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuormaukseen ja ajoneuvojen tekniseen kuntoon eli sellaisiin valvontakohteisiin, joissa aiemmissa valvontateemoissa on todettu eniten puutteita ja rikkeitä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.