Verkkouutiset

Perheyrittäjä MT:ssa: Kukaan ei uskalla sanoa, että julkinen sektori on viisinkertaistunut

Puutuotteita valmistavan Tammiston yrittäjä moittii paisuvan hallinnon elättämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yrittäjä Markku Heinosen perheyritys Tammisto-Yhtiöt on viime vuosina ostanut UPM:n lopettamat puutuotetehtaat Parkanolla ja Kaskisilla. Maaseudun Tulevaisuudessa Heinonen valittelee Suomen taloustilannetta.

”Julkinen sektori on viisinkertaistunut 40 vuodessa. Ylisuuri julkinen sektori on suurin ongelma, mutta kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen”, Markku Heinonen toteaa MT:ssa Suomen suurimmaksi ongelmaksi.

Hänen yhtiönsä kivi kaskessa on kiinteistövero, jota on maksettava täysimääräisesti kaikista rakennuksista, vaikka niissä ei olisi toimintaa.

”Kiinteistövero on merkittävä negatiivinen tekijä tällaisella alalla, missä tarvitaan paljon tilaa. Kiinteistöveroon voi mennä kymmenen prosenttia hyvinkin menestyvän yrityksen voitosta”.

Puualan yritykset joutuvat vuosittain tekemään ilmoituksen ympäristöluvasta. Itsepalveluna jätettävästä ilmoituksestakin veloitetaan tarkastusmaksu. Tammistolla arvellaan, että maksuja korotetaankin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)