Verkkouutiset

Professori: Ukrainan elättämisestä koituu iso lasku

Venäjäasiantuntija, professori Pekka Sutela arvelee Kauppalehdessä, että Ukraina maksaa lännelle vuositasolla 10-20 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Meidän täytyy elättää ukrainalaiset. Eivät he osaa tehdä mitään, mistä me maksaisimme heille. Ja se tarkoittaa, että Kansainvälisen valuuttarahaston ja EU:n kautta me maksamme heille 10–20 miljardia euroa vuodessa, Pekka Sutela sanoo lehdelle.

Hänen mukaansa Ukrainan kriisi perustuu suureen väärinkäsitykseen, jossa Venäjä kuvitteli, että Ukraina otettaisiin EU:n jäseneksi ja että se liittyisi Pohjois-Atlantin puolustusliitto Natoon.

Sutela toteaa, että mitään tällaista ei kaavailtu puhumattakaan siitä, että amerikkalaisilla olisi ollut intressiä saada omat laivansa Sevastopoliin kuten Venäjä kuvitteli.

– Se on traaginen asia, koska suurvalta (Venäjä) on tehnyt dramaattisia virhearvioita ihan fuulaperusteilla, hän sanoo.

Sutela ei usko, että Venäjä alkaisi rahoittaa Kaakkois-Ukrainaa ja ylläpitää sen kannattamatonta teollisuutta, koska se maksaisi liikaa.

Sutela esittää myös skenaarion, jossa Kaakkois-Ukrainasta tulee eräänlainen villi länsi.

– Kaakkois-Ukraina jää tällaiseksi ei-kenenkään hallitsemaksi alueeksi, jossa Venäjällä on isonveljen asema samalla tavalla kuin Syyrialla oli Libanonissa 1990-luvulla. Se on sitten huumeita, ihmiskauppaa, salakuljetusta ja muuta rikollisuutta, ja ukrainan kieltä puhuvia rakennustyöläisiä suomalaisilla rakennuksilla, hän kuvailee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)