Verkkouutiset

Kokoomuksen Susanna Koski: Sokoksen turkislinjaus mieletöntä hurskastelua

Kansanedustaja Susanna Koski (kok.) pitää Sokoksen turkispäätöstä mielettömänä hurskasteluna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sokos ilmoitti luopuvansa turkistuotteiden ja turkissomisteiden myynnistä ensi vuonna. Sokos perusteli tiedotteessaan linjaustaan eläinten hyvinvoinnilla ja siitä huolehtimisella.

– Sokoksen linjaus on raju hyökkäys kotimaista elinkeinoa ja yrittäjyyttä kohtaan. Kotimainen turkis tuotetaan maailmanlaajuisesti korkeimmilla laatukriteereillä ja on sen mukaisesti markkinoilla arvostettua ja kysyttyä, Susanna Koski sanoo.

Hänen mukaans aSokoksen käsitys vähittäiskaupasta on erikoinen siinä mielessä, että turkiksen osalta vähittäiskauppa tehdään nimenomaan somisteista.

– On lisäksi kokonaan toinen asia, kannattaako liiketoimintaa määritellä some-palautteen perusteella, jossa ainut esitetty mielipide on äänekkään vähemmistön, lähinnä aktivistien trollauksen tulosta, Koski toteaa.

Hänen mielestään S-ryhmän tavaratalon perustelut eläinten hyvinvoinnista ovat täyttä hurskastelua, mikä konkretisoituu esimerkiksi elintarvikepuolen private label -tuotteiden raaka-aineiden alkuperissä, jotka eivät ole verrattavissa suomalaisen ruuantuotannon laatu-tai hyvinvointivaatimuksiin.

– Lisäksi S-ryhmään kuuluvat myös maatalouskauppa ja sitä tukevat liiketoiminnot, joiden asiakkaina on myös suomalaisia tuottajia. Toivottavasti tuottaja-asiakkaiden ja heidän työlleen arvoa antavat vähittäiskaupan asiakkaat valitsevat kauppapaikkansa toisin tämän mielettömän linjauksen myötä. Kuluttajien valinnat ovat monissa tilanteissa politiikkaa vahvempia, Koski sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)