Susanna Koski: Olisi pähkähullua riisua itsemme vapaaehtoisesti aseista

Kokoomuksen kansanedustajan Susanna Kosken mukaan puoliautomaattiaseiden kielto heikentäisi maanpuolustusvalmiuksia.

  • LKS 20150505 - Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 5. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Susanna Koski.

    ()

”On ollut suorastaan surullista huomata, miten helposti me suomalaiset olemme valmiita luopumaan arvoistamme ja miltei koko identiteetistämme heti, kun jokin ulkopuolinen asia tai sana kyseenalaistaa niitä”, kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistussa vierailija-kirjoituksessaan.

Koski ottaa kantaa EU:n komission valmistelemaan esitykseen aseiden hankinnan ja hallussapidon valvomisesta annetun direktiivin muuttamisesta. Kosken mukaan esitys tarkoittaisi pääpiirteissään sarjatuliaseiden hankinnan ja hallussapidon kieltämistä yksityisiltä henkilöiltä kokonaan myös silloin, kun aseet on muunnettu pysyvästi ampumakelvottomiksi.

Lisäksi myös rynnäkkökiväärien ja konepistoolien puoliautomaattiversioihin annettaisiin jatkossa lupa vain erittäin rajoitetuin perustein.

Susanna Koski kirjoittaa ymmärtävänsä, että muualla EU:ssa on vimma kieltää miltei kaikki aseet. Tähän ovat vaikuttaneet esimerkiksi Pariisin terroriteot.

”Tunteita herättävä asiakaan ei saisi kuitenkaan sumentaa päättäjien järkeä”, Koski toteaa.

”Vaikka Euroopassa kaikki aseet kiellettäisiin, se ei takaa säästymistä yhdeltäkään terroriteolta tai ampuma-aserikokselta, jotka tavanomaisimmin tapahtuvat luvattomin asein”, hän jatkaa.

Kosken mukaan myöskään aseiden vaarallisuuden luokitteleminen niiden ulkonäön perusteella ei paranna kenenkään turvallisuutta.

Valmisteilla oleva direktiivi veisi Susanna Kosken mielestä vastuullisilta aseharrastajilta mahdollisuuden metsästykseen, harrastamiseen sekä reserviläistoiminnan ylläpitämiseen.

Koski korostaa Suomen turvallisuuden nojaavan maanpuolustuksen osalta laajaan reserviin.

Vapaaehtoista ampuma-aseharrastusta toteutetaan omalla kustannuksella ja lainsäädännön puitteissa. Kosken mukaan toiminta on merkityksellistä maanpuolustustahdon ja ampuma-asetaitojen ylläpidossa.

”Tässä talouden ja turvallisuuden tilanteessa olisi pähkähullua riisua itsemme vapaaehtoisesti aseista, mikäli Suomi ei kykene välttymään EU:n komission ehdotukselta”, hän kirjoittaa.

Susanna Kosken mukaan puoliautomaattiaseiden kielto vaarantaisi merkittävästi maanpuolustusvalmiuksia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.