Verkkouutiset

Suomea syytetään Venäjän valtion mediassa russofobiasta ja syrjinnästä

Venäläisuutisen mukaan Suomi syrjii Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Uusia tapauksia Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten syrjinnästä on tullut julki sen jälkeen, kun paljastui, että Suomi estää kaksoiskansalaisten pääsyn tiettyihin asemiin ’lojaliteettiriskien’ vuoksi”, Venäjän valtion media Sputnik kertoo uutisessaan.

Jutussa mainitaan suomalaisvenäläinen kouvolalaisnainen, jolta olisi evätty työpaikka varuskunnan keittiössä kansalaisuussyistä.

Venäläisuutisessa todetaan, että ”Suomen kaksoiskansalaissyrjinnän takana on russofobia”. Jutussa siteerataan muun muassa Ylen uutisointia, jonka mukaan puolustusvoimissa olisi sovellettu salaisia sisäisiä ohjeita, joiden perusteella tietyt sotilastehtävät pidettäisiin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten ulottumattomissa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on kiistänyt Ylen väitteet.

Venäjän valtion median uutisessa mainitaan myös muun muassa presidentti Tarja Halosen MTV:lle antama haastattelu, jossa hän vertasi kaksoiskansalaisiin sovellettavia rajoituksia natsi-Saksan juutalaisvainoihin.

– Jokainen voi kokeilla mielessään sitä – minä nyt tahallani vähän provosoin – että jos sanan ”kaksoiskansalainen” tilalle pantaisiin sana ”juutalainen”, Halonen sanoi.

Venäläismedia toteaa myös SDP:n kansanedustajan ja entisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan kritisoineen ”mahdollista kieltoa”.

”Tästä huolimatta valtaosa tavallisista suomalaisista vaikuttaa hyväksyvän hallituksensa syrjivän toiminnan”, jutussa todetaan Ylen kyselyyn viitaten.

Uutisessa kerrotaan venäläisten olevan suurin kaksoiskansalaisten ryhmä Suomessa. Jutussa mainitaan myös, että vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen perusteella 12 prosenttia Suomessa asuvista venäläisistä on joutunut ”rotuun perustuvan viharikoksen uhriksi”, kun muualla EU:ssa luku on viisi prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)